Kan du finde skønheden i et gammelt hængsel??

_DSC0306

Da kong Christian d.4 i 1631 begyndte at udvikle og udvide København og fordoble byens indbyggere ved opførelsen af Nyboder, kunne ingen vide, at en nysgerrig Brodøse ville komme forbi 389 år senere med hendes kameralinse, samt krøllede hjerne og falde pladask for et vejrbidt hængsel.

Men det gjorde hun - altså mig sagde hun(den). 

En af årets julidage, hvor solen skiftevis spredte sine stråler og florlette byer prægede vejret, da var jeg på fotosafari rundt mellem de gamle historiske bygninger. Dagens udfordring var at fordybe sig i dette forholdsvis lille område og finde sjove, smukke og skæve detaljer set gennem et kamera.

Jeg skulle lige varmes op med et par vilde klik, op og ned af gader og bygninger. Men efter nogle få øjeblikke glemte jeg mere eller mindre alt omkring mig, og mit fokus var flyttet fra midtbyens larm til områdets finesser.

Det var de orange-gule facader, sat sammen med de grønne vindues partier, og det rustrøde træværk, der fangede min opmærksomhed.
Jeg zoomede helt ind på kanterne og kontrasterne, for her var mønstrer i farver som jeg ikke selv normalt vil sætte sammen og kombinere udfra.
Så meget større var mit indre legebarn, da jeg gav slip på min sædvanlige tilgang til mønsterkompositioner, og lod mig overraske og inspirere af det nye område.

Min lille fotorepotage lå og simrede lidt i computeren inden jeg helt vidste, hvad inspirationen skulle bruges til. De bedste ideer popper tit op på de underligste tidspunkter, og det var da også tilfældet denne gang. Midt i mit arbejde med at fylde en flyttekasse med jordisk gods, kunne jeg se et nyt broderi for mit indre. 

Da papkassen var lukket, åbnede jeg min notesbog og hurtigt blev ideen omsat til ord og streger, i første omgang som uformelige kragetæer, og lidt senere som et grafisk mønster malet i akvarel.

Og hvad gik den gode ide så ud på, tænker du måske?

Det er såmænd enkelt og ligetil.

Med udgangspunkt i mit fotografi af gamle hængsler, med Nyboders karakteristiske orange/gule husmure, er dette motiv omdannet først til en tegning og dernæst til et cirkel broderi. 

Satisfying - det var min teenage datters første kommentar, da hun så broderiet. For hun så det nemlig ikke kun med øjnene, men også ved at lade hendes håndflade stryge henover de forskellige stingtyper. 

Ved at mikse mine absolutte favorit broderisting, så er overfladen blevet både ru, glat og blød. Det inviterer sanserne til at være aktive, og derved vækkes både nysgerrigheden og opmærksomheden til at kigge og mærke lidt mere efter. 

Og det er netop det, jeg elsker ved håndværket, at både du og jeg kan lege og eksperimenterer med farvernes sammensætning, formerne til at danne mønstrer og sidste men ikke mindst at stimulere sanserne.

Nedenfor kan du se fotorejsen både blandt bygninger og broderisting.

God tur rundt i de gamle gader og husk, at hvis du selv har lyst til at lære enkle broderiteknikker som kan kombineres i det uendelige, så er der online undervisning blot få klik herfra.

Mindful Embroidery Masterclass












 


Kærlig hilsen Karenmaria