Brodøsen er i Den Anden Verden

61828363_2354747951258772_2603347332153999360_n

– i en tidslomme 1000-vis af mil far away fra det kolde mørke nord, og endnu længere væk fra de daglige rutiner.

  • så som lyden af vækkeuret, der bipper alt for tidligt mandag morgen og den lune dyne, der stadig er indbydende at blive under bare lige 5-20 minutter mere istedet for at smøre madpakker, planlægge dit & dat samt løbe rundt i hamsterhjulet….

De daglige rutiner kan jeg i skrivende stund sætte på pause, for den hemmelig døråbning til Den anden Verden – byen Buenos Aires – er åbnet og her leves livet helt og holdent –  hver dag på nye måder.

Jeg er trådt direkte ind på livets scene med rollen  Eventyrrejsende og der er smæk for skillingen skulle jeg hilse og sige, for eventyret udfolder sig dag for dag.

Hvorfor lige Buenos Aires, har det overhovedet noget med broderi at gøre tænker du måske?

Tjaaa, altså i grunden er jeg rejst på den anden side af jorden for at dygtiggøre mig i Argentinsk Tango. Men måske det blot er en undskyldning for at bruge byen til ny inspiration i mit broderiet og muligheden for at møde et utal af spændende kreative mennesker, der hjerteligt åbner deres hjem og værksteder for mig.

Eventyrets oplevelser opstår i denne tidslomme, hvor jeg ikke skal nå noget (udover at danse nætterne væk) og derfor kan slentre rundt i de forskellige bydele og SUGE detaljerne til mig.

Det er for eksempel en gåtur blandt de farverige huse i havneområdet La Boca, her i denne gamle bydel, som nu mest er lavet til et udendørs museum, vises hvordan de lokale brugte restmalingen fra skibene til at male deres huse, for de havde ikke andet til rådighed. Det er et misk mask af farver, en del med patina og enkelte huse helt nymalet. Mine sanser fyldes op med nye farverige ideer. 

Gadens detaljer ses som billeder for mit indre, en afskallet dør malet i pangfarver giver pludselig inspiration til et grafisk broderi mønster.

En el-installation, der bryder kontrasten mellem to væg farver former et andet mønster og jeg finder fluks nål og tråd frem til at male mit eget broderibillede.

Andre steder i byen, hvor de gamle herskabshuse stadig findes, er der mange fliser med smukke mønstrer der pryder vægge og gulve. Igen ser jeg en hel eller halv flise, der kan bruges som inspiration enten i farvekombinationerne eller et motiv der passer perfekt til kædesting og franske knuder.

På min tango rejse besøges små tangoskomagere, her får jeg historierne bag skoene og skomagerens liv. Jeg ELSKER at komme bag facaden og se, hvordan et værksted med passion for håndværket fungerer, det er jo lige netop på denne måde jeg selv arbejder – udfra passion for mit fag. Alle mine attenner er ude og mine øjne falder på de smukkeste sko-skindrester der ligger på gulvet, dem får jeg med til fri broderi leg!

Og listen af små fortællinger og oplevelser fortsætter…se med i filmen her og hør historien om én af mine oplevelser fra Buenos Aires

Magien i Buenos Aires