A Day in Vintage Wonderland

15977551_1314795145254063_5535044047100589953_n

Blide lyse farver i delikate materialer – en tur tilbage til en anden tidsalder, hvor florlette kjoler var en del af kvindens klædeskab.

Jeg dykkede ned i denne epoke på dagens tur rundt i San Telmo bydelen i Buenos Aires.

San Telmo er en historisk bydel, hvor det i starten var meget mondænt at bo, og bygningerne var store og pompøse. Efter en epidemi flyttede overklassen længere ud af byen og emigranterne flyttede ind mange familier i de store herskabs boliger.

Centralt i denne bydel er et stort indendørs marked der har handlet hovedsagligt med kød og grønsager siden slutningen af 1800 tallet. Idag er der stadig mange madboder, men også vintage kjoler og antikke ting.

På min rundtur godt gemt bag kjoler og hatte fandt jeg det SMUKKESTE silkegarn til broderi.
Silken er blødt og lækkert virkeligt luksuriøst og allerede nu kan jeg se for mig, hvordan det kan bruges til broderi med overdådige franske knuder.

Kvinden, der solgte garnet, vidste hvad hun havde med at gøre og glædede sig over at se hvilken type broderi jeg vil bruge det til. Trods mit spartanske spansk kundskaber fik vi en fin lille snak med fagter og billedsprog.

Det var et magisk sanse eventyr for øjenene sluger grådigt de fine detaljer og hænderne nyder følelsen af de glatte fine silke og satin stoffer.

Mange af mine broderier er lavet i de lyse farver med silke og uld, og nu idag har jeg fået ny nærende inspiration

Klassisk Kreativt BroderiKlassisk Kreativt Broderi VintageKlassisk Kreativt Broderi VintageKlassisk Kreativt Broderi VintageKlassisk Kreativt Broderi Franske knuderKlassisk Kreativt Broderi VintageKlassisk Kreativt Broderi VintageKlassisk Kreativt Broderi VintageKlassisk Kreativt Broderi VintageKlassisk Kreativt Broderi VintageKlassisk Kreativt Broderi lægKlassisk Kreativt Broderi Karen Maagaard