Brodøsen, Fyrtårnet – og noget om at sprede lys!

19665128_1485009718232604_1967146542394289486_n

På tur til Røsnæs Fyr – Sjællands vestligste punkt -er altid en særlig oplevelse.

Oppe i tårnet kunne jeg for alvor mærke naturens kræfter, det har ikke været for tøsedrenge at passe jobbet som Fyrmester.Jeg blev nærmest blæst omkuld af vestenvinden. Lungerne blev fyldt op med frisk luft i ekspres fart og samtidig tabte jeg vejret – sikke en udsigt – ud over vandet med Fyn og Samsø i horisonten den ene vej og de meste af Røsnæs den anden vej.
Her er RÅT og BARSKT, når vinden tager fat, men samtidig omgivet af et umådeligt smukt varieret landskab med strand, eng, skov og søer samt et levende dyrerige.

Gåturen gik videre først af den sydlige strandside med store uslebne sten, digesvaler i skrænterne, hul-sten i massevis og mange fugle at studere. Dernæst over den kuperede eng, op på en lille udsigtspost ud mod fyret, gennem skoven, forbi en lille sø, igennem en flok køer og så var jeg nået til nordsidens strand. Her har vind og vandstrømme slebet tusindvis af sten helt runde og bløde, sten der er gode at gå med i hånden for både voksne og børn. I løbet af små to timer var oplevelses kontoen fyldt op med smukke naturscener og hele systemet emmede af ro og lidt trætte lægmuskler. Danmark når du er dejligst!

Fyret, der har spredt lys ud i mørket til alle sejlende på Storebælt gennem århundrede, er dagens inspiration på to måder!

• Selve den gamle lampe er inspiration til motivet – det er jo et cirkel motiv – Hurraaa, jublede Brodøsens indre stemme, da hun så det! Cirklen er jo et af mine ynglings motiver ☀️
Jeg har arbejdet med et miks af teknikker for at opnå en lyseffekt i midten, det er det jeg synes er sjovt ved kreativt broderi – alt er tilladt især at lege og kombinere sting og materialer. Midten er omgivet af en røde cirkel og firkant, samme røde farve som toppen af fyret og metallet rundt om den kæmpe store lampe. Når Broderiet holdes i solen, så fanger skind og guldgarn lyset og spreder lys ud i verdenen.

• Kunsten at sprede lys i mørket!
Min vision er at sprede inspiration ud til så mange som mulig med mit broderi.
Kunsten at formidle kreativitet for kreativitetens skyld!

Skal du med ind i kreativitetens forunderlige verden, så følg linket her og lær broderi online. Jeg hjælper dig på vej.

Mindful Embroidery Masterclass - online broderi

Klassisk Kreativt Broderi Klassisk Kreativt Broderi Klassisk Kreativt Broderi Klassisk Kreativt BroderiKlassisk Kreativt Broderi Klassisk Kreativt Broderi