Hvorfor broderi er en vigtig livgivende healing i denne teknologiske højhastigheds verden!

Klassisk Kreativt Broderi - Fjer dekoration

Jeg får ofte variationer af spørgsmålet - Hvorfor arbejde med broderi?

Hvorefter der hurtigt følger - Og hvad kan det bruges til?

Det så berømte og interessante WHY - det har jeg flere svar til, så træk vejret dybt og læn dig tilbage i stolen.

Broderi er et ældgammelt håndværk, brugt til at pynte kongelige, adelige og kirkelige klædedragter til pomp og pragt og var igennem flere århundrede en måde at tjene til livets opretholdelse. Efter industrialiseringen begyndte maskinerne at tage over og håndbroderi nu med et en luksus beskæftigelse for de unge skønjomfruer blandt overklassen. Det var en luksus at have tid til at sidde flere timer og sy dekorationer til hjemmet og beklædning imens der var folk til det grove arbejde. 

Idag er tid efterhånden en luksusvare i høj kurs - det kræver en indsats for de fleste at sætte tid af til et langsommeligt håndarbejde - lukke ned for diverse elektroniske devices - og måske slukke for tv - radio - musik anlæg. 

TID til FORANDRING - en ny indre process sættes ofte bevidst eller ubevidst igang, når det er sanserne og kreativiteten, som pludselig får lov til at være i fokus.

  • Det indre legebarn får mulighed for at blive set og hørt, der bliver et nyt rum, hvor det legene element kan slippes fri og begrænsningerne sat på standby. Legen med farver, former og materialer sætter gang i nye ideer; Hvad nu hvis?? Måske kan man også?? Ahh, hvor sjovt - det må jeg lige prøve på en ny måde!!! Leg skaber grundlag for innovation og livsglæde.
  • Eye Candy - Broderiet giver mulighed for at kreere elegante skønheder ligesåvel som kontrastfulde udtryk. Øjenene bliver stimuleret på ny og blot billeder af broderierne kan få folk til at stoppe op et øjeblik og tænke på noget andet end lagkagediagrammer, powerpoint og excel-ark.  
  • En bevidst pause skaber - et pusterum, hvor hvert sting kan få lov til at blive formet og syet lige netop i det tempo, som passer til dagsformen. Her er ingen deadlines som skal overholdes - systemer der skal optimeres eller budgetter som skal nåes. Et frirum til langsommelighed og fordybelse, som efterfølgende ofte giver fornyet energi til alle andre af dagligdages gøremål.
  • Skaberglæden mærkes, når et tomt stykke stof lidt efter lidt får sit helt eget udtryk med struktur, farvesammensætning og mønstre - ingenting bliver til en nyskabelse. Det er lige til at blive glad i låget af - ganske enkelt!
  • Nydelse - for sind- krop og hjerte - de taktile sanser stimuleres og det er her magien kan få lov at folde sig ud. For sansernes intelligens vil lyn hurtigt overhale logikken og det rationelle, som tit bruges fra morgen til aften. Vi skal blot åbne op og træne denne form for muskel - step by step!


Hvad kan broderiet bruges til??

Umiddelbart et logisk spørgsmål, da vi ofte (jeg selv incl.) er produkt- og slutorienteret. Men lige her, i dette skabelses felt, er det allervigtigste for mig, at kickstarte den kreative proces og være med til at inspirere samt motivere folk til selv at skabe nye værdifulde øjeblikke i deres liv. Hvad de forskellige sting, knuder og form teknikker munder ud i - ja, det finder man som regel ud af under vejs. Rejsen dertil - den er formidabel!!

Broderiet er mit værktøj til at skabe forandringer - skabe kreativitet - sprede glæde og til sammen virker håndværket som en blid indre healer!

 

 Vi ses derude i den eventyrlige broderiverden,
kærlig hilsen Karenmaria