Jeg bader ikke......

_MG_3798 WEB


Udsagnet lyder næsten som fra en teenage knægt, (jeg kender selv en af slagsen ;-) ) men når det kommer til at bade i svømmehaller og havets blå bølger, så er det faktisk min stemme der lyder...jeg bader ikke!!

Hvorfor jeg kun når til at soppe maks til anklerne på helt varme sommerdage, ja det er der flere grunde til. Mest af alt fordi verdenshavene er uendelige store og vandet ofte er både koldt og vådt mod mit luksus legeme...

MEN ikke desto mindre så skete der et lille mirakel i det Herrens år 1998 ud for Australiens østkyst.
For her blev jeg alligevel fristet til at iføre mig bikini, snorkel og dykkerbriller og hoppe ud af den stille vuggende sejlbåds kant og ned i det azurblå klare vand, der i dagens anledning heldigvis var varmere end vesterhavet kan være selv på den varmeste sensommer dag.

Jeg rystede stadig, måske mest inderst inde af frygt for at tage hoppet ud i det uvisse, for hvad vil vise sig og kunne jeg overhovedet huske mine svømmetag fra folkeskoletiden???

Kroppen husker heldigvis meget - også hundesvømning - så jeg skulle blot koncentrere mig om at trække vejret gennem snorklen og stille åbne øjnene..

WOW SIKKE ET SYN, der ventede mig!!!!

For her under overfladen af de blide bølger åbnede sig en helt ny fortryllende og vidunderlig verden. Et univers fyldt til overflod af de mest finurlige koraller og mangefarvede ukendte fisk som roligt svømmende imellem dem.

Jeg var ved at få vandet i den gale hals flere gange undervejs, da jeg i begejstringen glemte alt om det med at holde snorklen oven vande...
Tiden stod stille og lydene blev fortrængt, mine øjne sugede alle formerne og mønstrene, som end ikke min vildeste fantasi selv ikke kunne kreere. Mit første snorkel dyk printede sig fast i mit indre, som var jeg blevet del af et eventyrligt og magisk underverden blot ved et enkelt hop i havet...

Jeg er sikker på, at den gode H.C. Andersen vil ha' haft det på helt samme måde, hvis han i sin tid havde været en tur under vandet og med egne øjne set vidunderlighederne.
Det prøvede han aldrig så vidt jeg ved, men han havde sin gode forestillings evne og med den har han detaljeret og billedeligt beskrevet havfolkenes rige, hvor også Den Lille Havfrue boede og oplevede forelskenens sødme og udfordringer...

Denne kærligheds historie er en af mine favorit eventyr og derfor den første jeg har brugt, som inspiration til sanselige kunstbroderier fyldt med finurligheder og eventyr magi.

De tekstile værker er blevet foreviget og pryder siderne som dekorative illustrationer i selve bogen med havfruens skæbne fortælling, men kan nu også købes som fine kunstfotografier, til at pynte i stuer og værelser - måske hos dig?

Billedet her kalder jeg for Rosa Koral og er et broderi kreeret med perler, flæser, 1001 sting samt et strejf af guldstøv.

Læs mere om hvert enkelt billede her og kom en tur under vandet helt uden at få våde fødder...

Kunst broderi fotografier


Med ønske om en fortryllende søndag til dig og dine

fra Karenmaria 

_MG_9280 WEB EXTRAS.jpg