173 år gammel selfie af havfrue fundet i bunden af feed...

IMG_8411

 Jeg har en fætter, ja faktisk flere af slagsen, men én af dem har måske mødt en havfrue, det er næsten ganske vist. Ihvertfald bruger han mange timer under vandet iført iltmaske, svømmefødder, dykkerdragt og sidst men absolut vigtigst et godt kamera.

De danske farvande må efterhånden være svømmet tyndt af min fætter og hans dykker kumpaner, der gennem deres passion for vand og billeder, har og stadig udforsker havets kringelkroge.
Her svømmer de rundt og stiller kameralinsen skarpt på den umådelige farverige verden af fisk, krebsdyr og skabninger jeg slet ikke kender navnene på.

Hver eneste gang jeg ser et af fotografierne i mit fb feed stopper jeg op og svømmer hen af betagelse over de skønheder og forunderlige detaljer, der findes lige uden for de danske kyster.

Det kan være et sandkorn, der glimter som det pureste guldstøv nede på havets bund, imens en orange søstjerne vandrer lystigt afsted hen over sten belagt med grønligt mos for at finde føde.

Eller hvis du kan forestille dig en tung fisk med underbid og selvlysende røde øjne, som gemmer sig mellem søplanterne indtil det næste måltid kommer svømmende forbi og er lige til at hapse.

Og så er der selvfølgelig de smukkeste blomster i organiske former, nogle er spinkle og elegante som fjer, mens andre er mere buttede og hårdføre. De står alle med deres rødder plantet solidt i havets bund, og vejer frem og tilbage i takt med vandets bevægelse. Småfiskene svømmer ind og ud imellem dem, og hov, lige der på en sten kravler et krebsdyr forsigtigt afsted.

Det er i min optik en virkelig eventyrverden, og måske netop derfor drages jeg af billederne gang på gang.

For eventyr fylder i mit liv - det er her, jeg med fantasien kan rejse gennem tid og rum ind i et univers fyldt med magi og underholdende fortællinger. Alt efter mit humør og sindstilstand læser og fortolker jeg historierne forskelligt. De giver mig stof til eftertanke i mit virkelig liv her, og spejler hverdagens udfordringer og muligheder helt ud i kontrasternes yderpunkter, for på den måde er pointerne tydeligere.

Den lille havfrue - skrevet af H.C. Andersen i 1837 er en af mine absolut favoritter, jeg kan læse denne skæbnefortælling igen og igen, hver gang med fornyet glæde.

Dette væsen skabt som et halvt mennesker og halvt havdyr, da ben og fødder er erstattet af en stor fiskehale, lever dybt nede på havbunden i et sagnomspundet rige sammen med hendes søskende, bedstemor og selveste havkongen. Scenen er sat og hovedpersonen Den lille Havfrue er omdrejningspunkt for hele dette kærligheds drama.

Havfruerne har igennem myterne forført utallige menneskemænd med deres blændende skønhed og ubeskrivelige smukke sangstemme. Men denne lille havfrøken bliver nu selv forelsket i en mand med to ben istedet for en fiskehale…. resten af historien er jeg sikker på at du kender, ellers ved jeg, hvor du kan læse mere om små 20 linier.

Tilbage til min fætter, tænk hvis nu han havde svømmet rundt der i havfolkenes rige lige omkring 1837 med sit undervandskamera om halsen, så må han da ha’ mødt denne lille smukke havfrue og uden tvivl, men som noget helt naturligt ha’ taget en selfie sammen hende og delt det på de sociale medier….jeg kan ganske enkelt ikke forstille mig andet!

Et sådant billede tegner sig tydeligt for mit indre….(og øverst i denne fortælling)

Her er den barske afsløring, et sådan undervandsselfie er endnu ikke er dukket op i mit feed, så jeg har istedet flettet trådene sammen mellem Den lille Havfrue og min fætters smukke undervandsbilleder på anden vis.
Tre ud af min fætters tusinde foto’s har jeg brugt som inspiration til mine broderier i eventyrbogen over dem alle.

Blå koralBlå koral - undervands foto

 

Her kan du se, hvordan fotoet af en klar blå undervandsblomst med mine knuder, perler og sting på kryds er blevet forvandlet til et frihåndsbroderi. Det hele er fri fantasi og fortolkning med et ønske om at frembringe et sanseligt udtryk ligesom det smukke rige hos havfolkene.

I selve bogen kan du se alle mine broderier, samt de tre udvalgte undervandsfoto’s og dermed komme en tur ind i min krøllede hjerne og opleve, hvordan den (jeg) fortolker og gengiver havfruens verden med nål og tråd…og selvfølgelig selve den dramatiske kærlighedshistorie.

Som noget helt nyt og ganske eventyrligt kan du også købe broderierne som kunstfoto’s printet på bedste papir lige til at sætte i glas og ramme og klar til udsmykning af hjem ovenvande.

Billederne er fyldt med mange små detaljer, så beskueren - altså dig - kan dykke ned i fantasiens fortryllende univers og mærke magien sprede sig i kroppens celler.

Klik dig ind i det kreative felt og bliv forført af havfruen lige her:

Kunst broderi fotografier

Få fat i BOGEN med alle billederne og lidt til lige her:

Bogen - The little Mermaid

Havfruelige hilsner fra Brodøsen
Karenmaria 

_MG_9280 WEB EXTRAS.jpg