Endelig er øjeblikket kommet efter 6års længselsfuld venten…

_MG_3915 WEB

Den lille havfrue har svømmet utålmodigt rundt i cirkler og ventet i årevis på, at hun ville fylde 15år. For først da var hun gammel nok til at svømme op og se på landet ovenfor havets overflade.

Siden en lille pige har hun været fascineret og tiltrukket af menneskernes gøren og laden og suget al den viden hun kunne få fra hendes Bedstemor og ældre søskende. Anekdote efter anekdote og små øjebliksbilleder af alt det ukendte har hun samlet sammen og gemt som skatte i sit stille indre.

Med sit drømmende og eftertænksomme væsen har hun forestillet sig de flyvende fisk (fuglene) som kunne  både synge og hoppe fra gren til gren eller at stikke næsen ned i de velduftende blomster (nede i hos havfolkene havde planterne ingen duft).
For ikke at forglemme menneskene uden fiskehale men med ben til at flytte sig fra et sted til et andet samt synet af skibe og legende delfiner i nattens måneskin.

Tænk engang - nu oprandt dagen endelig  -  Den unge havfrue på 15år pyntet med den fineste liljekrans i håret og østers klemt fast om halen for at vise hendes høje stand, var mere end klar til at stige op gennem vandet let som en bobbel. (Jeg tænker, at mange af os kan forstille os hendes længsel, nu hvor vi har haft et på måneders begrænsninger i vores daglige gøren og laden her i Corona tiden og næsten ikke kan vente mere på fri bevægelse...hvordan må flere år så ikke føles??!!)

At denne blide sommeraften med et stille hav (i starten) ville blive skæbnesvangert for både Havfruen og landets unge Prins, det var der ingen som vidste eller kunne forestille sig. Så lad os bare for et øjeblik sætte fortællingen på pause og blive i ungdommens uskyldige forventningensfulde glæde.

Det er et indre snapshot af de smukke bølgetoppe i nuancerne af blågrønne farver jeg har valgt som inspiration til dette tekstile billede.

Silkens glatte overflade er foldet i læg og formet som små skvulp på havets overflade. Sanseligt så beskueren kan få lyst til at røre ved den sprøde delikate struktur.

Under broderiarbejdet kunne jeg nærmest forestille mig den undrende lille havfruen, der stikke sit hoved op  imellem de vuggende bølgetoppe imens hun nysgerrig observerer solnedgangen og Prinsens store tremastede skib fyldt med sømænd, gæster og musik....der er magi i luften - den stærkeste af alle - KÆRLIGHEDSENERGIEN!

 

Hvordan eventyret forsætter, det kan du læse i bogen her som er fyldt med både broderier, fortælling og ‘how to do’ broderiteknikker.

Dyk ned i havfruens rige via dette link

Bogen - The little Mermaid


Eller for eventyret direkte ind i dit hjem med forstørrelse af bogens illustrationer som fine kunstfoto’s. Her kan detaljerne nydes på tæt hold og skabe lidt ekstra magi på væggene.


Den nysgerrige kan klikke sig ind i det fortryllende landskab lige her

Eventyrlige Kunstfoto's


Magiske broderihilsner fra Karenmaria 

_MG_9280 WEB EXTRAS.jpg