Den nat da lynet slog ned og alt blev forandret...

_MG_3906 WEB

..musikken sidste toner forsvandt i nattens mørke efter den sidste salut af fyrværkeri havde farvet himlen i alle regnbuens farver. Det store kongelige skib vuggede blidt på havet imens mandskabet småsnakkende pakkede resterne af Prinsens fødselsdagsfest ned og gjorde klar til vagtskifte både på broen og dækket.

Den lille Havfrue, der var oppe over havets overflade for første gang, havde beundret og slugt hvert eneste øjeblik af menneskenes fest og især sendt lange nysgerrige blikke mod Prinsen. Aldrig havde hun set noget kønnere, en ung mand med et tiltalende gemyt og en blød munter kærlig stemme.

Hun var varm i hele kroppen og ænsede ikke lige med det første, da skyerne begyndte at trække sig sammen omkring dem og vinden, der før var blid og rolig, nu kom med hårde vilde stød. Bølgerne tog til i styrke og i det fjerne kunne en buldren og torden svagt høres.

Som Havfrue var hun vant til naturens kræfter og fulgte blot med i rytmen, stadig med øjnene fasthæftet skibet i håb om at få endnu et glimt af den tiltalende Prins.

Nu var der pludselig et leben ombord på skibet, alle sømænd var kaldt op på dæk for at trække sejlene ned i håb om, at det kunne redde både skibet og dem fra et forlis på det nu stormfyldte vilde hav. Men lige som det så ud til, at skibet igen var i balance lød der et gigantisk brag med et efterfølgende kæmpe lyn som oplyste hele himlen. Lynet ramte direkte ned i den højeste mast og i løbet af mindre end et splitsekund flækkede det før så majestætiske skib i to. Alle mus og mænd blev kastet over bord direkte ned i det mørke kolde oprørske hav.

På en bølgetop lidt derfra fulgte den lille Havfrue med i denne dramatiske udvikling og tænkte glad ved sig selv, at nu ville Prinsen komme ned til Havfolkene og hun ville kunne være sammen med ham for altid. Det var dog lige indtil hun kom i tanke om, at menneskene jo ikke ville være i stand til at trække vejret under vandet ligesom hende og de andre og Prinsen dermed ville dø....

Med lynets hast svømmede hun mod det sted, hvor hun havde set Prinsen var faldet i vandet. Hun missede lidt med øjnene under og over vandet, for det var mørkt og grumset og et kaos af både vragdele, de andre gæster samt sømændene. Den lille Havfrue hoppede som en delfin og svømmede let og elegant omkring forhindringerne fuldstændig opsat på, at finde den charmerende unge mand.

Der var han!!!

Helt bleg i ansigt og kroppen nærmest livløs lå han halvt i vandet og halvt ovenpå et stykke af rælingen. Den lille Havfrues hjerte galoperede afsted - var hun kommet for sent til at redde ham??

Hun fik et godt tag omkring hans brystkasse, så hans hoved kunne læne sig op mod hendes skulder og dermed være ovenvande. Stadig med høj fart og kraftfulde halebask fik hun manøvreret ham op på en lille strandbred ikke så langt derfra - han var stadig i live kunne hun mærke og hendes hjerte galoprede nu afsted på en helt anden måde......

LYNET var slået ned to gange denne aften både i skibets mast og i den lille Havfrues hjerte, hun var blevet ramt af et vaskeægte kærlighedslyn og hendes liv ville for altid være forandret...!!!

 

Hvordan eventyret forsætter, det kan du læse i bogen her. Bogen er fyldt med både broderier, selve fortællingen samt et udvalg af ‘how to do’ broderiteknikker.

Dyk ned i havfruens kærlighedshistorie via dette link

Bogen - The little Mermaid

  .......

Broderiet her i denne fortælling er min fortolkning af STORMEN og om hvordan de voldsomme naturkræfter også bringer deres egen form for skønhed og livsmagi.

Det kreative arbejde med at forme materialerne til et tredimensionelt lille tekstil kunstværk, er ganske enkelt noget af det bedste jeg ved. Timerne forsvinder imens stof - nål - tråd og hænderne arbejder, former og skaber nærmest helt af sig selv og uden for megen rationel tænkning. Her kan jeg give slip og lade tingene ske. Fantasien får frie tøjler til at lege med de kreative kræfter.


Eventyrets broderier er nu tilgængelige som delikate kunstfoto’s. Her kan detaljerne nydes på tæt hold og de sanselige former og magi give et fortryllende blikfang på hjemmets vægge.


Den nysgerrige kan her klikke sig ned i havfolkenes eventyrlige fotorige 

Eventyrlige Kunstfoto's


Kærlig hilsen fra Karenmaria  

_MG_9280 WEB EXTRAS.jpg