Hun sad som forstenet - fyldt op med helt nye følelser fra top til halespids

_MG_4028 WEB

Fornemmelserne var fuldstændig ukendte for den lille Havfrue og de hvirvlede rundt som et indre lille stormvej.

Frygten, den lå som en tung sten i maven, og sugede al energi ud af resten af kroppen.
Ville Prinsen overleve de lange minutter under vandet i den voldsomme storm, som havde slået det kongelige skib sønder og sammen??

Boblen i hele systemet, menneskerne ville kalde det sommerfugle i maven, men dem kendte havfruen jo endnu ikke til. De liflige bobler, der steg op fra halen, gennem maven ud til armene og op til hovedet gjorde hende en lille smule ør. Åhh, hvor livet dog føltes uovertruffent godt med al den nydelse!

Glæden, den var varm og rund og fuldstændig modsat frygtens kulde. Glæden bredte stille og rolig i hele havfruens krop, jo mere sikker hun var på, at Prinsen stadig trak vejret og dermed var i live.

 

Selvom hele hendes indre var et stort kaos, så sad hun fuldstændig stille på en stor sten lidt fra strandens bred. Herfra kunne hun holde øje med Prinsen, som hun havde fået bakset op på sandet og samtidig sørge for at holde halen fugtig og smutte svømmende væk, hvis der kom andre mennesker forbi.

 

Siddende her som en statue vandrede hendes blik på landskabet omkring hende, dels for at holde øje med menneskenes kommen og gåen og dels for at suge alle de nye og spændende indtryk til sig. Det var første gang hun så verden ovenfor havets overflade i dagslys. - sikke en herlighed!!

Mens øjenene nysgerrigt og begærrigt slugte synet af standens forskellige vækster, den grønne skov lidt derfra og de sjove syngende flyvende fisk, som vist var fugle, da lød også hendes særdeles vidunderlige sangstemme.
Den lille havfrue var kendt nede hos havfolkene som en enestående sangerinde, med den klareste fineste stemme, der fik både fisk og andre væsner til at stå helt stille i vandet blot for at lytte til hver eneste sprøde blide tone fra hendes mund.

Nu sang hun højt og klart dybt fra hjertet så stemmen kunne nå ind til Prinsen på bredden og dermed holde ham i live. Al hendes nyfundne kærlighedsfølelse formede hun som den smukkeste arie og dermed lærte Prinsen ubevidst den lille havfrue at kende.

Netop som en arie sluttede og den lille havfrue skulle til at begynde på en ny, da hørte hun nogle knasende og underlige lyde. En flok unge piger klædt i nonnedragter kom gående gennem krattet og fandt den bevidstløse Prins. De fik hurtigt tilkaldt hjælp og transporteret ham væk fra Havfruens synsvidde og ind på klosteret lige i nærheden.

Alt dette så den lille havfrue tittende fra vandet, for da hun hørte de første ukendte lyde var hun elegant hoppet ned i vandet så ingen opdagede hende.


Med et overtog frygten igen hele havfruens system, både kroppen og i tankerne.

Hvad nu, vil hun nogensinde få den kære Prins at se igen?

Hvordan kunne hun holde øje med ham??

Hvornår vil de få mulighed for at lære hinanden at kende??


Godt og grundigt forvirret og særdeles tungsindig svømmede hun tilbage til slottet og hendes familie nede under vandet. Hun blev fra det ene øjeblik til det andet endnu mere stille og tillukket end hun havde været før….


Hvileløst svømmede hun rundt dag ud og dag ind.

Hvordan - hvornår - hvad nu…de tre spørgsmål fyldte hendes sind alle vågne øjeblikke, indtil en dag hvor hun selv fandt svaret og tog mod til at forandre hendes liv for altid….!!


 ***************************

 

Hvordan eventyret forsætter, det kan du læse i bogen her som er fyldt med både broderier, fortælling og ‘how to do’ broderiteknikker.

Dyk ned i havfruens rige via dette link

Bogen - The little Mermaid

 

Billedet her i denne fortælling er min fortolkning af den siddende syngende Havfrue på stenen - hun er elegant som få og helt sin egen indtil kærlighedens pil rammer hendes hjerte.

 
Eventyrets broderier er nu tilgængelige som delikate kunstfoto’s. Her kan detaljerne nydes på tæt hold og de sanselige former og magi give et fortryllende blikfang på hjemmets vægge.


Den nysgerrige kan her klikke sig ned i havfolkenes eventyrlige rige 

Eventyrlige Kunstfoto's


Er du klar til selv at lære eventyrligt broderi, så er der nu to sommerbroderi kurser klar i Kalundborg

Et dagskursus for voksne d 5/7 fra 10-16 - for mere information følg linket

Eventyr og Broderi - mærk hvordan magien breder sig

 

D. 16/7 folder vi kreativiteten ud en hel dag for børn og voksne - læs mere her

Broderi for børn og voksne

 

Kærlig hilsen fra Karenmaria  

_MG_9280 WEB EXTRAS.jpg