The dark side of the fairytale....

_MG_3963 WEB


-havfruens første transformation fra barn til kvinde!

Den lille Havfrue havde nu svømmet hvileløst rundt fra den ene ende af Havkongensrige til den anden, som i et grænseland af det kendte og trygge fra barndommen, til noget nyt mere følelsesladet og kraftfuld.

Tankefuld og med pludselige humørskifte havde hun stoppet op, og kigget længselsfuldt op mod himlen, som om at svaret på alle hendes spørgsmål var at finde ovenvande.

Hendes krop og hele følelses register var blevet fyldt op med en ny ukendt længsel, kærlighedens nye slør havde åbnet op for en uudtømmelig kilde af magiske følelser for Prinsen, og ganske enkelt forvandlet hendes hjerte for altid.

Med ungdommens frygtløshed svømmede den lille Havfrue ufortrødent afsted, mod den del af havets som hendes bedstemor og far havde advaret hende om fra helt tumlinghavfrue alderen.

Hun svømmede målrettet afsted til den mørke del af riget - UNDERVERDENEN, der hvor slimede ål, flagrende polypper og snyltere af enhver art holdt til, for ikke at forglemme den mægtigste mørke ondskab af dem alle - Havheksen.....! En verden hvor alle skyggesiderne og den tunge energi stortrives samt omfavner de naive uskyldige sjæle. Men også en verden, hvor de ubevidste og længselsfulde drømme kunne blive til virkelighed.

Mødet med Prinsen havde tændt en gnist af forelskelse, og nu var den blevet til et bragende bål af kærlighedsfølelser.
Den lille havfrue havde mærket på hendes egen krop, at den puppe af barndommens uskyld hun havde været omgivet af, nu var ved at forsvinde og hendes vinger som kvinde foldede sig ud dag for dag.

Hendes hjerte var i vild bevægelse, og med hendes jomfruelige gudinde energi, fulgte hun slet og ret hendes dybe instinkter, uden at spørge andre til råds og dermed blive bebyrdet med deres holdinger og fordomme.
Nej, hun vidste lige præcis hvad hun ville, og med denne begejstring for livet og et væld af kvindelige følelser svømmede hun afsted mod sin skæbne og evige forvandling.

*****

Eventyret om Den lille Havfrue er fyldt med alverdens magi, og jo flere gange jeg læser den, jo mere begynder jeg at forstå mere af al det uskrevne - symbolerne og myterne - som på fineste vis er flettet ind i fortællingen. 

Vi har hver især vores fortolkning af H.C. Andersens ord, og måske de forandre sig alt efter, hvor vi hver især er i livet: 
- ung som en jomfru
- den modne frugtsommelige moderfigur
- eller den vise ældre kvinde. 

Rejsen ind i mørket og det ubevidste er en del af vores udvikling, det er her de største livsforandringer kan ske, men det kræver en særlig form for mod eller indre styrke.

At arbejde med den mørke del af livet gennem broderiet var i første omgang skræmmende, og jeg gik rundt om den varme grød i dagevis. Men pudsigt nok, da jeg først fik fingrene i suppen, så at sige, så var det ganske befriende at skabe noget skønhed gennem de mørke dybe følelser.

Billedet her er min fortolking af polypperne, der omgiver indgangen til Havheksen.
De er i min optik slimede bevægelige arme, som kan gribe ud og fange dem der ikke er opmærksomme og fordærve dem stille i mørket. Deres øjne afslører dem dog og måske netop derfor undgår Den lille Havfrue at blive viklet ind i deres uhyggelig favntag.

*****

Det originale H.C. Andersen eventyr om Den lille Havfrue, den kan du få fat i linkene herunder både som ebog og hardback

The little Mermaid - Ebog

The little Mermaid - hardback

De kunstneriske broderi fotos som uden tvivl kan skabe en særlig form for magi i dit eller andres hjem kan du se udvalget af se i linket nedenunder

Broderi Kunstfoto's

Med ønske om en eventyrlig aften,
kærlig hilsen Karenmaria