Heksen & Havfruen - modsætninger mødes og en pagt opstår

_MG_4169 WEB

Den lille Havfrue svømmede målrettet, men med skælvende krop og hale dybere og dybere ind i mørket.

Hun var nu kommet igennem indgangen med alle de flagrende uhyggelige polypper med krogede fangearme og de slimede snoede uberegnelige ål, der alle svømmede lidt for tæt på Havfruen, så hun fik myrekryb ned langs ryggen.

Mørkets indgang til noget endnu mørkere, nemlig Havheksens slot. Her emmede af ondskabens energi, frygten drev ned af væggene, og sugede al livskraft og glæde ud af dem, der var nået så langt. Mørket slog sine klamme klapper omkring den lille Havfrue, så det var svært at trække vejret, og i det hele taget, se blot en håndsbredde frem i det beskidte grumsede pluddervand. Hun begyndte at forstå, hvorfor hendes Bedstemor havde advaret hende om at komme i nærheden af dette sted. 

Men nu var der ingen vej tilbage - en strøm dybt nede fra sandbunden begyndte at lede Havfruen mod væggen længst fra indgangen. 

Her sad Heksen, stor og mægtig i al hendes ondskab og destruktive energi. Hendes blik var selvlysende gulgrøn og gennemborede alle, der kom blot en smule nær hende. Blikket, der ikke blot kunne se den besøgendes ydre, men så sandelig også dens indre. Alle drømme, længsel og ubevidst begær dybt inde fra sjælen stod lysende klart for heksens blik. Denne visdom brugte heksen som lokkemad, til at udnytte de besøgendes velvilje eller underkastelse og dermed skjule hendes egen hekse magtvilje.

Magt, det var det Heksen ønskede af hele hendes hjerteløshed.

Magten over havet, både den mørke del men jo især at udvide magten ind i Havkongens rige, der hvor den lille Havfrue kom fra.

Med hele hendes uvæsen tiltrak hun maddingen tættere og tættere mod sig.

Den lille Havfrue befandt sig nu nedenfor Heksens halespids, og herfra kiggede hun nervøst og dog nysgerrigt op mod Heksens selvlysende øjne.

"Jeg ønsker din hjælp" lød det spagt og forsigtigt fra Havfruen

HA HA HA HA HA
En hæs og ru høj latter bredte sig i hele hekseslottet

"Ja, jeg ved lige præcis, hvad du ønsker dig lille ven...!!!"

"Du ønsker dig at blive til et kvindemenneske, med to ben og et hjerte, der kan forene sig med Prinsen...om jeg forstår, hvorfor du vil kaste hele dit liv bort på grund af en mand??

Men pyt - det er måske på tide, at din uskyldighed og blåøjethed fordufter, så du kan opleve voksenlivets sider og gøre oprør mod din far og bedstemor"

Heksen tørrede lattertårerne væk, hendes blik blev endnu skarpere, og skar nærmest igennem vandet og ind i Havfruens inderste tanker.

Hun fortsatte i en dyb og særdeles uhyggelig tone
"Men prisen min pige, den er høj! For det, du beder mig om, er magi af den sværeste kaliber. Magi som skal ændre din krop for altid og er din nøgle til udvikling inderst og yderst."

"Elsker du Prinsen, så højt og dybt??"

Den lille Havfrue havde under hele Heksens tale vænnet sig til slottets mystik, og frygten kunne ikke få hende til at skælve mere. Det var som om, hun var blevet klarere på hendes drømme og ønsker for livet.

Til stor overraskelse for Heksen (og lidt overraskende for Havfruen selv) svømmede hun nu med faste bevægelser helt op i øjenhøjde med Heksen, kiggede hende direkte ind i ondskabens øjne og svarede med viljestærk og handle kraftig stemme.

JA - JEG BETALER PRISEN!

Heksen fór op fra tronstolen og svømmede direkte til hendes laboratorium for at blande den magiske og på sin vis dødbringende cocktail til Havfruen.

Forvandlingens time nærmede sig....!!!

*****

Eventyrets Heks i stof og sting - den bølgende uformelige krop, det viltre hår og et usmageligt ansigt.
Hun er fortællingens ondskab og dog den person, som virkelig hjælper Havfruen til at få drømme opfyldt og udvikler hende fra jomfru til kvinde.

Det gode er også tilstede på sin egen mørke facon - et fantastisk kapitel i H.C. Andersens fortælling, som kan læses igen og igen, hver gang med en ny fortolkning eller indsigt. 

Eventyr - det er fortællinger om livets genvordigheder, sådan som det har været i generationer.

Beskrevet i et farverigt billedsprog, så vi på tværs af kultur og alder kan få ny forståelse for vores liv og egen udvikling.

Kærlighed - Had
Visdom - Manipulation
Lys - Mørke
Barn - Voksen
Indflydelse - Magt
Godhed - Ondskab
Udvikling - Forvandling 

Det er vel i bund og grund en form for livsmagi i sig selv!!

********

Det originale H.C. Andersen eventyr om Den lille Havfrue, den kan du få fat i her både som ebog og hardback

The little Mermaid - Ebog

The little Mermaid - hardback

mermaid rigtig.jpg

De kunstneriske broderi fotos kreeret med kærlig hånd, kan nu skabe magi i dit eller andres hjem - se udvalget i linket nedenunder

Broderi Kunstfoto's

_MG_4028 WEB.jpg_MG_4169 WEB.jpg

Med ønske om en eventyrlig midsommerdag,
kærlig hilsen Karenmaria