Eventyret om en lille undseelig fugl i blomsternes verden.

_DSC0901

Lad os tage på en rejse langt væk fra det kolde og vintermørke nord,
vi drager mod østlige himmelstrøg til en have så frodig og farverig, som kan være svært at forestille sig.


Men først må du sætte dig godt til rette i en behagelig stol,
pak dig ind i et par bløde behagelige tæpper og skænk dig en stor kop kaffe.
For nu skal vi afsted - dog vi tager den virussikre model - en tidsrejse et par hundrede år tilbage til Kina.
Og bare rolig, der er ej brug for hverken mundbind eller visir, for det var lang tid før en coronavirus vidste, at den skulle komme øverst på verdensdagsordenen.

_DSC0900

 


I Kina bor en Kejser på et prægtigt palads.
Herfra min treværelses 80’er lejlighed er det lidt utroligt at forestille mig et hjem med uanede muligheder for dans, sang og snesevis af kreative værelser. Det må være et sandt slaraffenland.
Om Kejseren brugte tid på kreativitet - det må stå i det uvisse.
Men hvad jeg ved er, at han holdt meget af sang og underholdning til at berige livet både for ham selv og hele hans hof.
Der går dog en rum tid inden vi kommer til mødet med den lille sangfugl - NATTERGALEN.


På denne sviptur til østens rige skal vi nemlig spadsere en lille tur i Kejserens have….

Tja, det er nok lidt af en underdrivelse, for haven er jo ikke en have, men en park på størelse med Fyn og det tager vel et par dage eller flere at nå hele vejen rundt.

Så lad os i stedet dumpe direkte ned til området med de smukkeste blomster.
Kejseren var nemlig begejstret for disse skønheder (og det er den skrivende Brodøse absolut også, hvis du skulle være i tvivl..;-) )


De bedste gartnere havde rejst Kina tynd på kryds og tværs for at finde de mest særprægede og sjældne flora-arter. Dem har de så gennem flere årtier forædlet til de utroligste planter, som aldrig er set hverken før eller siden i historien.

Blomster der folder sig ud i abstrakte former og farveorgier, som vi mennesker ellers kun kommer frem til i søvnens søde drømme lige før solopgang.

De er som taget ud fra en eventyr, der hvor alt er muligt både i form af godhed og ondskab - skønhed og grufuldhed.


Måske du har gættet det, vi er rejst tilbage til århundredet, hvor den gode H.C.Andersen rejste gennem det ganske danske land i hestevogn og lod sig bespise hos Herremænd, Godsejere og det bedre borgerskab eller spadserede rundt i Københavns krogede og larmende stræder med sin stok på vej til kaffevisit eller teater.
Før - under og efter rejserne piblede fortællinger og digte frem på papir skrevet med Hr. Andersens hånd i blåsort blæk.
I 1843 var eventyret om Nattergalen klar til udgivelse og gad vist for mange millioner gange denne historie er læst sidenhen??


Nattergalen, den lille undseelige sangfugl, der på sin vis slet ikke passer ind i Kejserens overdådige og kontrolerede verden - men som alligevel kommer til at gøre en forskel for Kina’s hersker!

Senere i en anden Brodøsefortælling møder vi både den naturlige og kunstige fugl….men der er lige et par sting og knuders arbejde forude, så væbn dig med tålmodighed.


Blomsten her er skabt, forædlet og sat til spirring med sprøde og bløde silkestoffer samt glittertråd og perler til at fange både solens stråler og regnens dråber.

Bladene er sat på lange bøjelig stilke, så de kan vende og bevæge sig i vinden eller strække sig efter lyset. Måske de folder sig helt sammen om natten…

I midten rejser frugtanlægget sig med feminin sanselighed, der får selv de standhaftigste bier til at søge mod blomstermidtens sødme. Så de senere hen kan sprede budskabet rundt omkring dem.


Ohh, det er lykken at være Brodøse og lade fantasien få frit løb til at kreere sådan en blomst.

Jeg ved aldrig helt, hvordan et sådan værk vil ende med at se ud før end sidste sting er taget.
Jeg lader materialer være medbestemmende, undersøger hvad de kan og hvordan ser forskellige kombinationer ud. Langsomt går jeg igang - holder pause - laver andre ting og finder tilbage.
Processen går i bølger og cirkler for til sidst at finde sin helt egen forunderlige form.

_DSC0895

Eventyr, fortællinger og lidt magi kan vi alle have ekstra meget brug for i disse mørke tider.
De kan læses både sammen og hver for sig - og jeg er sikker på at stemningen vil blive glædelig opløftet!
Jeg nyder ihvertfald meget at genlæse mine favoritter og lade billeder former sig for mit indre.

Min første broderieventyrbog “The little Mermaid” har netop haft 1års fødselsdag i mit regi og 183 i H.C.Andersen’s verden. Du kan opleve det ultimative kærlighedsdrama over og under vandoverfladen lige her:


Læs mere om bogen 'The little Mermaid' herMen nu min gode læser er det tid til at tømme kaffekoppen og spænde tæppet stramt omkring dig igen, for tidsrejsen slutter for idag. Vi må sige pænt på gensyn til de eksotiske planter og vende snuderne tilbage mod det grumsede danske decembervejr.


Tusind tak for turen, skål i kaffe og vi ses snart igen!
Kærlig hilsen Karenmaria

_DSC0883

_DSC0898

_DSC0906

_DSC0916

_DSC0927

_DSC0926

_DSC0920

_DSC0922 2

_DSC0903 2

_DSC0917

_DSC0886

_DSC0925