Kom med på opdagelse i staden med de skæve vinker og utæmmet kreativitet - Postkort fra Brodøsen

_DSC0226

For et par uger siden på en helt almindelig halv-grå dansk sommerdag tog jeg på en mindre inspirationstur i staden midt i byen.

Turens første stop var bydelen sat iværk af Christian d.4 dengang i 1600tallet, hvor købstaden København havde brug for mere beskyttelse, en bedre handelshavn og beboelse.

Kongen af Danmark fik sat (endnu) et stort projekt i søen om man så må sige og med tusindvis af piller blev den nye og symmetrisk arrangeret 'ø' Christianshavn dannet. Måske det kan sammenlignes lidt med nutidens storstilet projekt Lynetteholm, dog var der dengang nok ikke helt så meget fokus på havmiljøet langs sydsjællands kyst og resten af Østersøen, som der er idag.
(Brodøsen her synes nu det er ret godt med grundig undersøgelse af byggeriets konsekvenser inden det fortsætter, men det er jo en helt anden historie!)


Man og især jeg skulle jo ikke tro, at der vil være mærkbar forskel på atmosfæren og kulturen på den korte distance fra Frederiksberg til Christianshavn??

Men sørme jo, der er en verden til forskel synes jeg!

En del af forskellen er ganske givet vandet som omringer og opdeler Christianshavn på sin helt egen facon. Også er det på sin egen vis en kontrastfyldt men stadig rummende bydel af bevæge sig rundt på Christianshavn.
Kreativiteten spirer både synligt og lige under overfladen i det store miks af gammelt og nyt, velstand og arbejderklasse.


Hvad den gamle konge ikke vidste var, at det millitærområde han fik påbegyndt, nogle hundrede år senere skulle blive besat af en flok hippier. Og at der dermed blev dannet en by i byen.

Jeg tænker naturligvis på Fristaden Christiania.
Næste stop på ruten som jeg i stille gang betrådte med nysgerrighed og samtidig vel vidende om den politiske varme kartoffel omkring stadens gesjæfter og andre alternative levevis, den del (altså den varme kartoffel) valgte jeg at liste udenom.


Det jeg istedet sugede til mig af indtryk og udtryk var alle de skæve vinker og den utæmmet kreativitet, som findes i rigdom på dette forholdsvis lille område. Her bliver der i den grad tænkt langt ud af boksen og de finurligste løsninger bliver opfundet. Georg Gearløs - med og uden sin tænkehat - har uden tvivl et par mutanter gående rundt blandt stedets beboer ;-) 

Med mit altid nærværende 3.øje - aka mit kamera - blev et par af de farverige kreativiteter fanget i en håndfuld snapshot's. Lagret både digitalt og i mit indre kartotek blev motiver, former og farver efterfølgende stille og roligt omsat til tekstile udtryk.

Quiltning med stofrester og garnrester var oplagt som baggrund, det er her de skæve vinkler kommer til udtryk samt det mættede
 farvemiks. Ovenpå et mønster inspireret af de rustne store tandhjul/hjulkapsler, der lå og pyntede et sted på staden.
Det rustne og rå udtryk blev omdannet til en mere delikat kombination af metaltråd og almindelig broderigarn. Sådan er det med denne skrivende Brodøse, jeg prøver ofte at arbejde med et mere råt udtryk, men som oftets bliver det rå forvandlet til noget mere forfinet, der kan skabe skønhed i verden. Og verden har vist brug for ekstra skønhed nu-til-dags til at skabe lidt balance i det kaos af katastrofer og forfærdeligheder som hverdagen byder på....?!!


Tadadaaaaa - nu ikke mere lommefilosofi, det er tid til, at du kan tage en tur ind i fantasien kreative verden og fornemme stemninger fra byen omsat til tekstile udtryk.
God rejselyst :-) 

_DSC0003

_DSC0019

_DSC0005

_DSC0039

_DSC0023 2

_DSC0033

_DSC0024 2

_DSC0236

_DSC0218

_DSC0222 3

_DSC0240

_DSC0241


_DSC0244

Hurraaa - du gennemførte banen og er nu vel tilbage til virkeligheden!

Tak for denne tur og på snarlig gensyn,
kærligst Karenmaria


PSSSTTTT!!!! 
Har du fået gang i julebroderierne??
Ellers så se med her og sæt nålene i sving.