Mærk stemningen af pomp og pragt i magtens centrum - Postkort fra Brodøsen

_DSC0264

Det er tid til endnu en sommerudflugt med mulighed for inspiration og lidt historisk vingesus!

Brodøseturen går denne gang til salene midt i København, der hvor store statsfolk og kongelig gennem landets historie har mødt hinanden til storslående gallafester, politisk konflikt håndtering og dannelse af love, regler og paragraffer. 

Christiansborg - slot, folketingssal og præsentationslokaler bygget ovenpå resterne af hedengangne borge, der alle er blevet jævnet med jorden grundet brande, bomber, krig og ødelæggelse. Tidligere tider har i den grad været præget af dramatik på den helt store klinge.

Men nu skal der opleves med sanserne i et mere roligt og udramatisk tempo. 

De solvarme brosten betrædes af brodøse-eventyrens sandaler i let gang og dog målrettet indgangen til slottet. De brede trapper bestiges og ind træder jeg i bygningens præsentationslokaler. Jeg får åndenød, heldigvis ikke af de mange trin, men af det syn jeg møder.

Salene er storslående på hver sin vis. Der er højt til loftet og en overflod af dekorative detaljer. De prægtige lysekroner sender et sandt fyrværkeri af glimtende lys rundt gennem deres prismer. Det er ualmindeligt fortryllende for én opdagelsesrejsende udi detaljer og smukt håndværk som jeg.

Faktisk kniber det med at finde de helt rigtige ord til at beskrive denne pomp og pragt. Så derfor kære læser vil jeg istedet byde dig på en lille fotosafari, for på denne måde kan du opleve stedets finesser i dit helt eget tempo, men først om et øjeblik.

Inden den visuelle rundtur vil jeg fortælle lidt om arbejdet med selve brodøse-postkortet her inspireret af slottets håndværk.

Som du kan se nedenfor, er vægge, døre og paneler dekoreret med fine træarbejder i svulstige blomsterligende former, malet med flere lag gyldent farvepigment og sat op på sort, hvid eller dyb rød baggrund.

Jeg fik lyst til at arbejde med en mørk baggrund for en sjælden gangs skyld. Og for at give baggrunden en spændende overflade faldt materiale valget på et miks af lyst uld som bund, derpå et lag florlet silkechiffon, for til sidst med enkle stikkesting at fast-sy gamle sorte blonder i stribe formation.

Blomster skal der til - især for undertegnede!

En gyldent blomst skabt i flere nuancer silke, patineret metal tråd, almindelig broderigarn og delikate perler til den sidste finish.
Blomster blade og midte er fyldt let ud med uld og pladevat for at give et tredimensionelt udtryk - ligesom det smukke træskærer arbejde fra slottet.

Postkortet er klar til afsending og mit indre er endnu engang fyldt op med minder og førsteklasses inspiration.
Sommerferie i Danmark byder bare altid på nye impulser og gode oplevelser :-) 

Kærlig hilsen fra Karenmaria 

IMG_4539

IMG_4538

IMG_4561

IMG_3064

IMG_4559

IMG_3069

IMG_4574

IMG_3066

IMG_3050

IMG_3063

IMG_3065

IMG_3056

IMG_3038

_DSC0248

_DSC0267

_DSC0250 3

_DSC0262

_DSC0264

_DSC0248

_DSC0249

Sikke en rundtur! Begrænsningens kunst er lidt udfordrende med så mange fine detaljer :-) 

Nu er der fyldt op med nogle gyldne strejf og det kan være ganske godt, for de lyse sommernætter er jo efterhånden forsvundet for denne omgang. Heldigvis giver det mulighed for at liste indenfor og bruge lidt ekstra tid på broderierne og det er jo herligt!

Skal du igang med at lave egne juledekorative broderier, så kan du komme igang lige her og nu med mit online juleprogram. Klik og læs mere her