Nattergalen flytter ind på Kejserens Palads

_DSC0463 2

Lad mig invitere dig med en tur langt væk fra en dansk dagligdag anno 2023, blot for et kort øjeblik.

Det bliver en rejse på fantasiensvinger ind i en eventyrlig verden et par århundrede eller flere år tilbage i tiden og mange tusinde kilometer væk. 

Vi skal endnu engang på visit i Kejserens Kina og høre nyt om den lille forunderlige sangfugl Nattergalen fra H.C. Andersens eventyr.

Den undseelige brune og nærmest farveløse fugl havde i årevis fløjtet sine fortryllende triller langt ude i Kejserens skove, uden han havde kendskab til hverken sang eller fugl....Og det kunne jo aldrig gå! Nej, faktisk opstod der en mindre krise i samtlige af Paladsets gemakker - fuglen måtte findes.

Efter megen postyr og ståhej fandt en flok af de forfinede hoffolk (godt nok med hjælp fra en lille fattige kokkepige) frem til dette ukendte dyr. Frivillig og med glæde fløj Nattergalen med op til Paladset lige i tids nok til, at den kunne synge til aftenens arrangement for Kejseren.  

Forestil dig at komme fra den dybe skov med højt til himlen og ubegrænset frihed til både at synge og flyve ligesom det passer én, for nu bevæge sig ind bag de tykke murer hos Kejseren?!

Hvordan mon det føltes?
Hvordan mon det så ud?

Ingen udover de medvirkende i eventyret kender den oprigtige sandhed, så vi må nu gøre brug af vores forestillingsevne. 

Jeg forestiller mig, et Palads så umådeligt stort at det tager uger førend alle gange, stuer og rum er besøgt. 
Jeg forestiller mig, et Palads med et overdådigt udseende både inde og ude.
Jeg forestiller mig, et Palads med guld, glas og glimmer her der og alle vegne.
Jeg forestiller mig, et Palads med et lille ekslusivt sofastykke i korsstingsbroderi!

_DSC0468

Et sofastykke med sting på kryds og tværs i de dejligste farver (set fra Brodøsens vinkel) med et naivt abstrakt blomstermotiv. For blomster skal der til både inde og udenfor slottet. Blomster der giver sansning og inspiration til poesi, så sjælen bliver næret blidt og blødt.

Om Nattergalen sansede sofastykket melder fortællingen ingen beretninger omkring. 
Dog ved vi, at eventyret nu fyldes med både glæde og gru.

For Nattergalen satte sig lystigt på den guldpind overhofmanden havde sørget for. Her sad den og begyndte på én af sine triller og fløjterier fra sit repertoire. Nattergalen kunne se på sit publikum, at de blev berørte af sangene, så den fortsatte glad og fornøjet i mindst en time. Kejseren blev særlig rørt af sangene og sad til sidst med tårerne trillende ned ad kinderne og helt ude af stand til at sige andet end tak. Alle var glade og tiden stod stille for et kort øjeblik.

Nattergalen gjorde sig klar til at flyve ud af de højt dekorerede sale og tilbage til den grønne skov. Men ak, så let skulle det ikke gå. For nok var Kejseren berørt og benovet, men han ville ikke bare sådan give slip på denne sangskat. Nattergalen skulle blive og i løbet af nul komma fem blev den sat i bur og kun luftet et par gange om dagen i kort silkesnor. 

Fugl frihed blev fanget midt i magtens vælde....noget af det mest grufulde en Nattergal kan tilbydes.
Hvordan og om den overlever, det vender vi tilbage til på næste eventyrrejse....indtil da må du nyde din frihed og fantasi!

Tak for nu,
Kærligst Karenmaria

PS: Sidder du på nåle og længes efter at komme igang med kreativt broderi, så kom fluks igang med dine egne eventyrlige kreationer med mit online program 'De forbudte sting'. Læs mere om indholdet her


_DSC0467 2

_DSC0474 2

_DSC0465 2

_DSC0470